Kezdőlap arrow Sajtószilánkok
Sajtószilánkok 1999. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2007. november 21.

Annak idején elmentünk a Szovjetúnióba is, megnézni,hogy mikor dől össze - mondja Kati. Elmentünk Amerikába is, és azt kaptuk, amit sejtettünk...

Szabad Újság 1999.12.8....a szigorúan értelmezett műfaji kategóriákat nem kedveli, mert sokkal fontosabbnak tartja a hitelességet és a mesterségbeli tudást...

Magyar Hírlap 1999.08.30....hódolat Szvorák Katinak, aki képes arra, hogy hangjával "muzsikáljon".Különleges hajlításai, visszhangozásai most is csodálatosak...Egy szál hang szóljon hát a következő albumon! S annak megjelenése ugyancsak jeles esemény lesz. És meg sem kell várni a következő napfogyatkozást!

Tallózó 1813, Szabad Föld 1999. szeptember. III....mert az istenáldotta tehetséggel (hangi adottsággal, valamint a mellé nélkülözhetetlen ízléssel, és szorgalommal) rendelkező énekes nemcsak "belülről" ismeri anyagát: fel tudja mérni hatását is, így mindig minden megnyilvánulása a közönségnek szól...Önkéntes és édes kötelék ez, hiszen olyan érzelmi azonosulásra, átélésre kínálkozik általa lehetőség, amihez hasonlót csupán a magas művészet ritka pillanataiban kaphatunk...A véges, bő órányi felvétel hallgatása során egy kicsit közelebb kerülünk a felfoghatatlanhoz, a tér- és időbeli végtelenhez.

Fittler Katalin,Sztereó 1999. november"...egymás kultúráját gazdagítjuk oda-vissza, és ez is jelzi annyi minden köt bennünket össze a Kárpát-medencében, hogy fölösleges acsarkodni. A határoknak is szimbolikusnak kéne lenniük... az egyik diákom említette, hogy nem pszichológushoz fog menni, ha valami baja lesz, hanem ezt a CD-t (Napfogyatkozás) fogja feltenni. Határozottan vallom, hogy a zene gyógyszer, hiszen amikor tanítok, látom, hogy az a sok kisgyerek, aki nem tud magával mit kezdeni, ha kiénekli magát, akkor mennyire megkönnyebbül..."

Demokrata 1999/46
Cserszegtomaj millenniumi napjához kapcsolódóan május 6-án nyitotta meg az évadot a Nyugat-Balaton Várszínház Illés Lajos: Magyar ének című oratóriumával. Az előadáson fellépett az evangélikus Cantus Kórus, valamint a tapolcai Batsányi Kamara Táncegyüttes, szólót énekelt Varga Miklós, Szvorák Kati, Nagy Feró és Balogh Márton. A mintegy két órás előadás méltó kiegészítője volt a település millenniumi ünnepsorozatának. Az elmúlt évben át- adott várszínházhoz vezető út is elkészült, s az 1500 főt befogadó nézőterű színház, s a Festetics Pince mostantól folyamatosan várja a vendégeket. Minden kedden folklórműsorral, minden szombaton operett esttel, s minden hónap első vasárnapján koncerttel várja az érdeklődőket Zala megye legnagyobb befogadóképességű szabadtéri színpada.


Cserszegtomaj


Utolsó frissítés ( 2012. február 02. )
 
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com