Kezdőlap
Zsúfolt hetek következnek PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 04.

 Sűrű napok és hetek következnek Karácsonyig

Lesz Belépő és Ridikül, Keresem a szót Juhász Előddel, Veresegyháza elmarad, de lesz két tucat jelenés... Lesz Várakozás Pereden is (november 29-én, 17 óra, Tesedikovo, Hlavná ulica - Obecny Úrad).
A Várakozás hivatalos felvidéki lemezbemutató premierje egyébként december 5-én lesz Lekenyében, a Csemadok Lekenyei Alapszervezet II. Családi délutánja elnevezésű rendezvény keretén belül. Az előadóművészek december első hétvégéjét Gömörben töltik, ugyanis további lemezbemutató koncertek valósulnak meg Berzétén, Tornagörgőn és Torna községekben is.

(A képmellékletben meghívó-egyveleg a közelgő előadásokról)

Részlet a Ridikülnek adott riportból és meghívó a solymári lemezbemutatóra:

1. Önnek mit jelent a saját életére vetítve az, hogy Felvidékről érkezett?

A szülőföld, a gyökerek, minden ember számára igen meghatározó, életre szóló muníció. A kisebbségben megélt magyarságom mind a mai napig a legféltettebb kincsem, a legérzékenyebb

Utolsó frissítés ( 2015. november 04. )
Tovább...
 
Váratlan kitüntetés... PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 04.

 Szvorák Katalin lett Pest megye Díszpolgára!

Méltán lehet büszke Szvorák Katalin a kitüntetésre, melyet évente mindösszesen csak egy személynek ítélnek oda.

A korábbi években olyan ismert személyiségek részesültek az elismerésben, mint például Kosáry Domokos, Sára Sándor, Csoóri Sándor, Hámori József, Szőnyi Zsuzsa vagy Melocco Miklós.

A művésznő a kitüntető címet amúgy majd december 4-én veheti át, melynek köszönhetően a jövőben számos kiváltság is jár majd a számára ("tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés ülésein, Pest Megye Önkormányzata által rendezett minden ünnepségre hivatalos és ezeken megkülönböztetett hely illeti meg, elhalálozása esetén – legközelebbi hozzátartozója beleegyezésével – Pest Megye Önkormányzata saját halottjának tekinti.")

Apró részlet az alfahir.hu: Egymásnak estek a jobbikosok és a balosok című híradásból:

Utolsó frissítés ( 2015. november 04. )
Tovább...
 
Sűrűsödő naptár PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. október 11.

 A Nagymamaság mellett:
- Ősszel Szeretettel,
télen Várakozás,
egyébként egyveleg


Az egyre sűrűsödő naptárbejegyzések jelzik Szvorák Katalin zsúfolt közeljövőjét.
Szeretettel lemezbemutatóval indul az ősz Révkomáromban október 12-én, és a záróakkord december 27-én lesz Szentendrén. Szintén Szeretettel! Közben a Várakozás, azaz Advent Kudlik Julival az új lemezbemutatóknak tucatjai, de várható szobor- és utcanév-avatás, és 80 lesz Tőzsér Árpád, de lesz kobzás-citerás jótékonykodás is. A helyszínek is beszédesek: Révkomárom, Solymár, Baja, Sárvár, Biatorbágy, Leányfalu, Ajka, Székesfehérvár, Csömör, Maglód, Győr... Külön öröm: Kiss Ferivel a kárpátaljai Péterfalva és az Etnofónia a Zeneakadémián! A Várakozás felvidéki premierturnéja december 5-én kezdődik Lekenyén, Berzétén, majd Tornagörgő és Torna község következik. A lemezbemutató díszelőadása a budapesti Fasor-i Evangélikus Templomban lesz december 19-én, 17 órakor. Megnyitó beszédet mond Fabinyi Tamás püspök.

Előadások naprakész időpontjai és helyszínei a Facebook-on!!!!
(Mellékelve fotóegyveleg)

Utolsó frissítés ( 2015. október 11. )
Tovább...
 
Durva hiba... PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. október 11.

 TEGNAPI SIC*

Szvorák Katalint október 9-én két órán keresztül "lottópénzből tömték" és tagja lehetett a "lakmározó döbrögista siserehadnak". Az időközben franciául is megjelent rémhírt az első szellőztető, az Index két óra után korrigálta, viszont egy tucat hírportál most is kész tényként lebegteti az ad absurdumot...
Az egyébként hírérték nélküli, csöndben alkotó Szvorák médiakacsák edzett áldozata, hiszen volt már "klerikális-monarchista", "fašistická speváčka" és "zsidóbérenc", "karanténba zárt harmadikutas", sőt egy "utcanővel" közösen tiltakozott a képviselői fizetésemelések ellen...

P.s.: A szeptemberben támogatással megjelent Szvorák-Szörényi-Tárkány Művek: "Keresem a szót" c. album megjelentetéséhez szükséges összeg javát az énekeső saját leadózott pénzéből teremtette meg... No comment!

(* A latin szó durva hibára akarja felhívni a figyelmet!)

Tovább...
 
Egyetlen hír PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. szeptember 13.

 Legközelebb Magyarországon

ARLÓ Nagyközség Önkormányzata meghívására a "Szeretlek Magyarország" - "Hazaváró" ünnepén, szeptember 27-én vasárnap 15 órától az Arló-i Római Katolikus templomban tart hangversenyt Szvorák Katalin.

"VIGADJ BOLDOG PANNÓNIA"
- a népdaltól az egyházi énekig -

Utolsó frissítés ( 2015. szeptember 13. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 51 - 55 / 362
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com