Kezdőlap
Sétány avatás PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 25.

 Bibó sétány avatása, fotóriport

A képre kattintva megtekintheti a fotókat.

Utolsó frissítés ( 2015. november 25. )
 
Etnofónia és Péterfalva PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 04.
Határtalan szórakozást kínál a fesztivál
 
 
November 5-én újra indul a Héttorony Fesztivál. A programsorozaton többek között fellép Majorosi Marianna, Szvorák Katalin, a Cimbaliband. A november 20-i záróeseményen pedig az Etnofon filharmonikusokkal kiegészülve ad különleges koncertet a Zeneakadémián.

Tiszapéterfalva (Kárpátalja) - 2015. november 7. - Képtár
10:00 "Sző, fon, nem takács..." A péterfalvi szövőszék (esztováta), valamint egyéb len- és kenderfeldolgozó eszközök bemutatása. Kedvcsináló gyerekeknek az Ugocsa Hagyományőrző Egyesület közreműködésével.
11:00 "Nap után sétáló" Szvorák Katalin és Papó zenekarának közös műsora
17:00 Kiss Ferenc beszélget Kész Barna és Kész Margit kárpátaljai néprajzkutatókkal Ugocsa megye építészeti hagyományairól, a paraszti létformáról, a népköltészetről. Közreműködik Szvorák Katalin, Küttel Dávid és Szokolay Dongó Balázs
Tovább...
 
Zsúfolt hetek következnek PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 04.

 Sűrű napok és hetek következnek Karácsonyig

Lesz Belépő és Ridikül, Keresem a szót Juhász Előddel, Veresegyháza elmarad, de lesz két tucat jelenés... Lesz Várakozás Pereden is (november 29-én, 17 óra, Tesedikovo, Hlavná ulica - Obecny Úrad).
A Várakozás hivatalos felvidéki lemezbemutató premierje egyébként december 5-én lesz Lekenyében, a Csemadok Lekenyei Alapszervezet II. Családi délutánja elnevezésű rendezvény keretén belül. Az előadóművészek december első hétvégéjét Gömörben töltik, ugyanis további lemezbemutató koncertek valósulnak meg Berzétén, Tornagörgőn és Torna községekben is.

(A képmellékletben meghívó-egyveleg a közelgő előadásokról)

Részlet a Ridikülnek adott riportból és meghívó a solymári lemezbemutatóra:

1. Önnek mit jelent a saját életére vetítve az, hogy Felvidékről érkezett?

A szülőföld, a gyökerek, minden ember számára igen meghatározó, életre szóló muníció. A kisebbségben megélt magyarságom mind a mai napig a legféltettebb kincsem, a legérzékenyebb

Utolsó frissítés ( 2015. november 04. )
Tovább...
 
Váratlan kitüntetés... PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. november 04.

 Szvorák Katalin lett Pest megye Díszpolgára!

Méltán lehet büszke Szvorák Katalin a kitüntetésre, melyet évente mindösszesen csak egy személynek ítélnek oda.

A korábbi években olyan ismert személyiségek részesültek az elismerésben, mint például Kosáry Domokos, Sára Sándor, Csoóri Sándor, Hámori József, Szőnyi Zsuzsa vagy Melocco Miklós.

A művésznő a kitüntető címet amúgy majd december 4-én veheti át, melynek köszönhetően a jövőben számos kiváltság is jár majd a számára ("tanácskozási joggal részt vehet a közgyűlés ülésein, Pest Megye Önkormányzata által rendezett minden ünnepségre hivatalos és ezeken megkülönböztetett hely illeti meg, elhalálozása esetén – legközelebbi hozzátartozója beleegyezésével – Pest Megye Önkormányzata saját halottjának tekinti.")

Apró részlet az alfahir.hu: Egymásnak estek a jobbikosok és a balosok című híradásból:

Utolsó frissítés ( 2015. november 04. )
Tovább...
 
Sűrűsödő naptár PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2015. október 11.

 A Nagymamaság mellett:
- Ősszel Szeretettel,
télen Várakozás,
egyébként egyveleg


Az egyre sűrűsödő naptárbejegyzések jelzik Szvorák Katalin zsúfolt közeljövőjét.
Szeretettel lemezbemutatóval indul az ősz Révkomáromban október 12-én, és a záróakkord december 27-én lesz Szentendrén. Szintén Szeretettel! Közben a Várakozás, azaz Advent Kudlik Julival az új lemezbemutatóknak tucatjai, de várható szobor- és utcanév-avatás, és 80 lesz Tőzsér Árpád, de lesz kobzás-citerás jótékonykodás is. A helyszínek is beszédesek: Révkomárom, Solymár, Baja, Sárvár, Biatorbágy, Leányfalu, Ajka, Székesfehérvár, Csömör, Maglód, Győr... Külön öröm: Kiss Ferivel a kárpátaljai Péterfalva és az Etnofónia a Zeneakadémián! A Várakozás felvidéki premierturnéja december 5-én kezdődik Lekenyén, Berzétén, majd Tornagörgő és Torna község következik. A lemezbemutató díszelőadása a budapesti Fasor-i Evangélikus Templomban lesz december 19-én, 17 órakor. Megnyitó beszédet mond Fabinyi Tamás püspök.

Előadások naprakész időpontjai és helyszínei a Facebook-on!!!!
(Mellékelve fotóegyveleg)

Utolsó frissítés ( 2015. október 11. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 46 - 50 / 359
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com