Kezdőlap
Június hatodikán megjelenik a Dúdolós PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. május 30.

Napokon belül elkészül és üzletekben is kapható lesz a Gyógyító dallamok I. sorozat első része a Dúdolós , mely eddig csak Szvorák Katalin weblapjáról volt letölthető.

Utolsó frissítés ( 2008. május 30. )
 
Szvorák Katit 50 éves születésnapjára bélyeggel lepték meg. PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. április 17.
Utolsó frissítés ( 2008. április 17. )
 
Születésnapi koncert a Kürtösi-Trióval PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. április 17.

Születésnapi koncert lesz a Kürtösi-Trióval az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem Akadémiai Nyitónapján április 27-én a vajdasági Bizovácon, majd  egy „vissza a természetbe” „családi-meglepetés-kirándulás” következik .

 
Megjelent a „Mondj , szívem dalt” című hangoskönyv PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. április 17.

 Kapható a Líra és Lant könyvesboltjaiban ( Rózsavölgyi, Lisz Zeneműbolt stb. ), valamint az Új Embernél.

További információ az Albumok menüpontban 

„…Szvorák Katalin a népi dallamokból és a magyar népi hagyomány részévé vált egyházi énekekből összeállított lemeze igazi gyönyörűség...”
Mádl Ferenc

Az Éneklő Egyház – Római Katolikus Népénektár dallamanyaga igen sokrétű. Az évszázadokon átívelő gyűjteményben egyaránt található gregorián ének, Tinódi szerzemény, de 18. századi dallam is. Ez érthető, hiszen az egyházak mindig is előszeretettel használták liturgikus szövegeikhez az adott kor népszerű dallamait. A kialakult egyházzenei gyakorlatot Bolya Mátyás és Szokolay Dongó Balázs ezúttal a magyar népzenei gyakorlat felől közelíti meg, mert ars poetica-juk szerint a régi időkben a „népzene” és a „műzene” között nem húzódott olyan éles határvonal, mint ahogyan ma tapasztaljuk.
Bolya Mátyás, Folkmagazin, 2008/1

 

Utolsó frissítés ( 2008. április 25. )
Tovább...
 
Hamarosan megjelenik a pozsonyi Glória gondozásában a Nomen est omen! PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. április 17.

Mielőtt a Katalinokról és keresztnevemről vallanék essünk túl néhány száraz fogódzón: Losoncon születtem, mert itt volt a legközelebbi kórház Pinchez. Ifjúként Füleken éltem, majd az egyetemet Budapesten végeztem, hogy végül egy pilisi szlovák faluban élhessek családommal, nevelhessem gyermekeim és férjem, élhessem „második gyermekkorom”.
Egyébként jó pár országos népdalversenynek voltam győztese, immáron másfél évtizede a szentendrei zeneiskola tanszakvezető boldog népdaltanára vagyok.
Díjakat is kaptam, - nagyon váratlanul, díjelőzmények nélkül -  például a Liszt-díjat, majd a Kodály-díjat, Fülek díszpolgára lettem, de leginkább Pinc falu díszpolgárságára vagyok büszke. Ez évben jelenik meg huszonötödik önálló hanghordozóm. Minden lemezem tematikus és nehezen beszerezhető, de erről nem én tehetek.
 

Utolsó frissítés ( 2008. április 17. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 Következő > Utolsó >>

Eredmények 356 - 360 / 369
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com