Kezdőlap
Közeli jövőkép PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. október 03.

 

A közeli jövőkép Dél-Tirolban látható Európa legmagasabban fevő (2584 m) bányavidékén a Merano fölötti Schneebergen.

Utolsó frissítés ( 2008. október 03. )
 
Ismét együtt az első szent magyar család PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. augusztus 26.

2008. augusztus 23-án a déli gyorsvonattal megérkezett Kassára Szent Imre ereklyéje, hogy másnap Makrancon Varjú Imre protonotárius kanonok, a Budavári Nagyboldogasszony Plébánia plébánosa, Erdő Péter bíboros küldötteként átadja, és a templom nemrég felszentelt új oltárába ünnepélyesen elhelyezze az ereklyét. 2006 - ban vették át Szent István Király ereklyéjét és ide helyezték el  Boldog Gizella ereklyéjét is, amelyet a hívek Passauból kaptak. A szülők csontmaradványához most megszerezték a gyermek ereklyéjét is s így a Kárpát-medencében egyedülállóan, egy oltárban, közösen lettek állandó, nyilvános tiszteletre kihelyezve, hiszen II. János Pál pápa Magyarországi látogatásának egyik beszédében arra hívta fel figyelmet, hogy a magyar nép történelme egy szent családdal kezdődik: Szent Istvánnal, Boldog Gizellával és Szent Imrével.

 

 
Körtvélyesi kiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. augusztus 26.

 Lesznai Annát életmű kiállítással és konferenciával ünnepelték Budapesten és Berlinben. Köszönet a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának, hogy a Felföld is méltón fogadta ismertebbé varázsolandó képző- iparművész-, költő-, írónőnk sokszínű üzenetét-hagyatékát. Talán nem véletlen, hogy életében az egyetlen életmű-kiállítását a Kazinczy Társaság szervezte  Kassán 1924-ben. Az se véletlen, hogy a nagymihályi Sztáray kastélyban (Zemplinske Múzeum) májusban megnyílt egy „szűkített terces fotó emlékkiállítás”, melynek variánsa tovább vándorolt az alfához-omegához:  a zemplén-megyei Alsó-Körtvélyesre. A kiállítás a Szirmay-Moscovitz-Lesznai kastély erre az alkalomra rendbe hozott szalonjában nyílt meg augusztus 21-én és szeptember 20-ig látogatható.

Utolsó frissítés ( 2008. augusztus 26. )
 
Imádkoztak a szlovák-magyar megbékélésért PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. július 05.

2006 az engesztelés éve  és június 29-e a magyar-szlovák kölcsönös bocsánatkérés, az engesztelés esztergomi  szentmiséjének napja volt. A második évfordulón Mátraverebély- Szentkúton a szlovákokkal közös imanapot rendezték meg, melynek szentmiséjét Erdő Péter bíboros celebrálta.

Utolsó frissítés ( 2008. július 05. )
Tovább...
 
Nagysikerű koncert a Petőfi Irodalmi Múzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2008. június 17.

 Teltházas születés- napi lemezbemutató koncertet adott Szvorák Katalin a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében. A zsufolásig telt teremben lévőket Szájer József Eu parlamenti képviselő köszöntötte. Bevezetőjében arról is beszélt, hogy a CD-sorozat arra is jó lesz, hogy "a katolikus népénekeket kiszabadítsa a templom falai közül", és elterjessze a társadalom rétegei között. A koncertet megtisztelte jelenlétével a nagyszámú közönség mellett Erdő Péter bíboros és Szörényi Levente.

Utolsó frissítés ( 2008. június 17. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 71 72 73 74 75 Következő > Utolsó >>

Eredmények 351 - 355 / 371
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com