Kezdőlap
Szvorák Hatvan Ünnepség és a Bikabuli PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. július 02.

Születésnapi meglepetés Szentendrén és a Kudlik-Szvorák-Szörényi trió születésnapi közös "bika-bulija"
(fotoriport)

A Városháza Dísztermében Szvorák Katalint 60. születésnapja alkalmából köszöntötte: Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Zakar Katalin a Zeneiskola Igazgatója, a pályatársak nevében Kiss Ferenc, Hollós Máté zeneszerző, a Hungaroton vezérigazgatója, Vakler Anna és Papp Ágnes a Zeneakadémia Népzenei Tanszak vezetői, a Dalinda, a Vujicsics Együttes, Cserta Balázs, Szabó Dániel és egykori növendékei. A műsorvezető Kudlik Júlia volt. A fotókat Paraszkay György és Bartolf József készítette.

Szól az egy szál hang, és benne minden magyar hangja

Szvorák Katalin énekművész születésnapján

Tovább...
 
Vallomás PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. július 02.

 Vallomás a palócságról

Beke Beáta interjúja Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművésszel a Hazagondolás album  megjelenése kapcsán

Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész újabb lemezekkel lepte meg hallgatóságát. A napokban jelent meg a Hazagondolás, Tölgyfa-testvér és a Szvorák 60 című lemeze.

Áprilisban több lemezzel is meglepte rajongóit. A három kiadványból melyik áll legközelebb a szívéhez?
Igaz, hogy hatvanéves születésnapomra megszületett egy életmű-összesítő dupla album Szvorák 60 címmel, valamint Varga Imre Tölgyfa-testvér című szlovák népköltési műfordításainak eléneklése is lemezre került, mégis szívemhez, palóc lelkemhez legközelebb a nagyapám faragta magányos sámlival megjelent Hazagondolás a legfontosabb.

A hátlapon sziluettként, népviseletben megjelenek én is egy Csáky Karcsi által készített régi fotó elvarázslásával. Nem véletlen a felkelő napot, a Földünket és az évek múlását egyszerre szimbolizáló fatörzs metszete sem a címoldalon.

Tovább...
 
3 új album PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. július 02.

 Szvorák Katalin három új albumot adott ki (lemez ismertetők a Folkmagazinból, a Szentendre és Vidéke lapból, A Felvidék Ma hírportálról és a Parlandóból)

Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész újabb lemezekkel lepte meg hallgatóságát. A napokban jelent meg a Hazagondolás, a Tölgyfa-testvér és a Szvorák 60 című lemeze.
A népdalénekes legújabb lemezén alkotásaival, daloló adósságtörlesztéseivel szeretne ajándékozni. A palóc népdalokat, meséket tartalmazó dupla album,

Tovább...
 
Kapható, megrendelhető PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. április 10.
 
KAPHATÓ, MEGRENDELHETŐ:
 
 
 
FRISS HÍREK AZ ISMÉT ELÉRHETŐ SZVORÁK KATALIN FACEBOOK-ON!
Utolsó frissítés ( 2018. április 10. )
 
Hatvan PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. április 10.
 
Most 60 éves. Nem ünnepelteti magát, hiszen népdalénekesként a paraszti felmenőktől az alázatot, a juhász ősöktől pedig a természet adta szabadság megélését örökölte. Hozzá méltó módon mégis ajándékozni szeretne: méghozzá négy albummal örvendezteti meg ez év tavaszán-koranyarán hallgatóságát. Nem a reklám, nem a tender szülte ötletektől vezérelve, minden reklámot nélkülözve, hanem harmóniában lelki éghajlatával: újabb alkotásaival daloló adósságtörlesztéseivel szeretne megjelenni, hogy életműve ne csak poszthumusz legendásodjon.
Utolsó frissítés ( 2018. április 10. )
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16 - 20 / 368
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com