Kezdőlap
Vallomás PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. július 02.

 Vallomás a palócságról

Beke Beáta interjúja Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművésszel a Hazagondolás album  megjelenése kapcsán

Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész újabb lemezekkel lepte meg hallgatóságát. A napokban jelent meg a Hazagondolás, Tölgyfa-testvér és a Szvorák 60 című lemeze.

Áprilisban több lemezzel is meglepte rajongóit. A három kiadványból melyik áll legközelebb a szívéhez?
Igaz, hogy hatvanéves születésnapomra megszületett egy életmű-összesítő dupla album Szvorák 60 címmel, valamint Varga Imre Tölgyfa-testvér című szlovák népköltési műfordításainak eléneklése is lemezre került, mégis szívemhez, palóc lelkemhez legközelebb a nagyapám faragta magányos sámlival megjelent Hazagondolás a legfontosabb.

A hátlapon sziluettként, népviseletben megjelenek én is egy Csáky Karcsi által készített régi fotó elvarázslásával. Nem véletlen a felkelő napot, a Földünket és az évek múlását egyszerre szimbolizáló fatörzs metszete sem a címoldalon.

Tovább...
 
3 új album PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. július 02.

 Szvorák Katalin három új albumot adott ki (lemez ismertetők a Folkmagazinból, a Szentendre és Vidéke lapból, A Felvidék Ma hírportálról és a Parlandóból)

Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész újabb lemezekkel lepte meg hallgatóságát. A napokban jelent meg a Hazagondolás, a Tölgyfa-testvér és a Szvorák 60 című lemeze.
A népdalénekes legújabb lemezén alkotásaival, daloló adósságtörlesztéseivel szeretne ajándékozni. A palóc népdalokat, meséket tartalmazó dupla album,

Tovább...
 
Kapható, megrendelhető PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. április 10.
 
KAPHATÓ, MEGRENDELHETŐ:
 
 
 
FRISS HÍREK AZ ISMÉT ELÉRHETŐ SZVORÁK KATALIN FACEBOOK-ON!
Utolsó frissítés ( 2018. április 10. )
 
Hatvan PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. április 10.
 
Most 60 éves. Nem ünnepelteti magát, hiszen népdalénekesként a paraszti felmenőktől az alázatot, a juhász ősöktől pedig a természet adta szabadság megélését örökölte. Hozzá méltó módon mégis ajándékozni szeretne: méghozzá négy albummal örvendezteti meg ez év tavaszán-koranyarán hallgatóságát. Nem a reklám, nem a tender szülte ötletektől vezérelve, minden reklámot nélkülözve, hanem harmóniában lelki éghajlatával: újabb alkotásaival daloló adósságtörlesztéseivel szeretne megjelenni, hogy életműve ne csak poszthumusz legendásodjon.
Utolsó frissítés ( 2018. április 10. )
Tovább...
 
Szvorák 60 PDF Nyomtatás E-mail
Hírek
Írta: Administrator   
2018. április 10.
 
 A napokban megjelent harmadik lemez, egy spontán összeállított alkotás Szvorák Katalin énekeiből. A dupla-album előzetes beharangozása a Művészetek völgyében bemutatásra kerülő (negyedik) legújabb variáns, ahol Szvorák Katalin három tucatnyi önálló albumának szűkített terces summázata hangzik el ezen a koncerten. Az egykori felvételek fiatalos hévvel, mély zenei intuícióval támadnak fel két kiváló és kreatív muzsikus, Cserta Balázs fúvós hangszereivel és Szabó Dániel cimbalomjátékával. Az egyes gondolati egységek tematikus tételekként kelnek életre és minden emberi rezdülésre-életérzésre rácsendülnek. A koncertről élő felvétel készül Dalüzenet címmel, hogy "élővé" varázsolhassuk a 60 éves énekest, Szvorák Katalint.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11 - 15 / 362
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com