Kezdőlap
Pünkösd PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2015. május 25.

 Magyarok Miséje Pilisszántón, pünkösdi ének a hétfői Családbarátban (MTVA) és Pünkösd Közép-Európában

Május 23-án, Pünkösd szombatján a csíksomlyói pünkösdi misével egyszerre tartanak szentmisét Pilisszántón, a Boldogasszony kápolnánál. A Szentmise fél 12-kor kezdődik. Szvorák Kati énekel. Mons. Dr. Darvas-Kozma József, pápai káplán, a csíkszeredai Szentkereszt Főplébánia templom, esperes-plébánosa mutatja be a szentmisét.

Továbbra is ingyen letölthető Szvorák Katalin honlapjáról!

Szvorák Katalin: Pünkösd Közép-Európában című lemeze  

"A földgömböt forgatva kicsiny pont. Térképen ráközelítve: foltocska, hegyek gyűrűjében síkság zöldjével.

Közigazgatási térképen mindez határokkal erezetten. A határok helye a térkép kiadási dátumától függ itt, Közép-Európában.
Egészen közel hajolva: a hazánk. A haza: táj, ember, nyelv, dal. Amit a nyelv elválaszt, a dal összeköti. Mert az ember vándorolt a tájon, s méh gyanánt porozta egyik kultúrával a másikat. Nevek mindenütt mindenfélék: az elvegyülést hirdetik.
Szavakban sok az egymásra acsarkodás. A dal abból a mélységből szól, ahol egyek vagyunk: születésben, halálban, szerelemben, ünnepekben.
Jó, hogy van Szvorák Katink, akit neve és nyelve többfelé köt, s akinek éneke híd. Nem gigászi híd kell ide, hisz a szakadék képzelt csupán. Elég egy palló, amelyen átsegít a túlsó partra. Ahol mi magunk vagyunk.  
Ha ő énekel, nyugodtan forgatom a földgömböt. A kicsiny pont harmóniája hallik..."
Hollós Máté

Május 23-án, Pünkösd szombatján a csíksomlyói pünkösdi misével egyszerre tartanak szentmisét Pilisszántón, a Boldogasszony kápolnánál, de amíg Csíksomlyón 12.30-kor, addig Pilisszántón az időeltolódás miatt 11.30-kor kezdődik a Magyarok Miséje. A csíksomlyói Salvator-hegy Hármashalom oltárától köszöntik a pilisszántói zarándokokat, amit kihangosítanak. Válaszul Szvorák Katalin éneke mond köszönetet Erdély hűségéért, kitartó hitéért, majd mindkét helyen elkezdődik a szentmise. Pilisszántón ezen az egy napon a kápolnában helyezik el a Keresztes Követ. A pilisszántói Csillagösvény tetején álló Boldogasszony kápolna előtt Mons. Dr. Darvas-Kozma József, pápai káplán, a csíkszeredai Szentkereszt Főplébánia templom, esperes-plébánosa mutatja be a szentmisét.

http://www.hirporta.hu/?hir=24832

http://www.keresztenyelet.hu/v/magyarok-miseje-pilisszanton/

 
< Előző   Következő >
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com