Kezdőlap
Új animációs film zenéje PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. szeptember 01.

Elkészült Keresztes Dóra új animációs filmje
Forrás: MTI|2014.08.28. 16:24:00
 
Befejeződtek Keresztes Dóra Játékok szárítkozás közben című, legújabb animációs filmjének munkálatai, miközben a grafikus-rendező munkáiból a 15. Hirosimai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon mutattak be kiállítást.
...Keresztes Dóra a Játékok szárítkozás közben című animációs filmjéről szólva elmondta: a munkálatokkal éppen a hirosimai kiállítás előtt végeztek, jelenleg az angol feliratok készülnek a papírkivágásos technikával készült filmhez.
Kiss Áron a 19. század végén állított össze egy nagyszabású gyűjteményt az akkori Magyarország területéről származó gyerekdalokból, mondókákból. Ebből zenésített meg Kiss Ferenc zeneszerző egy kisebb válogatást, melyet Szvorák Kati és tanítványai énekelnek - számolt be a rendező.

A magyar animáció 2014-ben ünnepli születésének századik évfordulóját, így Magyarország idén díszvendégként vehetett részt a hirosimai filmfesztiválon. A rendezvénysorozat igazgatója, Kinosita Szajoko válogatásában többek között kiállítás is nyílt Keresztes Dóra festő- és grafikusművész, animációsfilm-rendező munkáiból.

Kinosita Szajoko olyan kiállítást képzelt el, amelyen keresztül megmutatkozik a magyar folklór, népművészet hatása a magyar animációban, ehhez a régebbi filmjeimből, a Holdasfilmből és a Garabonciákból válogatott - mondta el az MTI-nek Keresztes Dóra. Mint ahogy hozzátette, a Weöres Sándor és Pásztor Béla versei alapján a hetvenes évek végén elkészített Holdasfilm az egyik legelső munkája volt a műfajban, míg a Garabonciák a magyar garabonciások (varázserejű vándordiákok) világát dolgozza fel egyéni megközelítésben. "Nem is számítottam arra, hogy a kiállítást ennyire szeretni fogják a japánok, akik sokféle áthallást vettek észre" - számolt be Keresztes Dóra, aki egyúttal megjegyezte: az ő munkáinak formavilága is meglehetősen zárt, jelkép- vagy szimbólumjellegű, akárcsak a japánok grafikai világa, fametszetei, írásrendszere.

Hirosimában hétfőn zárt a kiállítás, de a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója, Mikulás Ferenc jelezte, hogy szívesen látná jövőre az anyagot - árulta el a művész.

Keresztes Dóra a Játékok szárítkozás közben című animációs filmjéről szólva elmondta: a munkálatokkal éppen a hirosimai kiállítás előtt végeztek, jelenleg az angol feliratok készülnek a papírkivágásos technikával készült filmhez.

Kiss Áron a 19. század végén állított össze egy nagyszabású gyűjteményt az akkori Magyarország területéről származó gyerekdalokból, mondókákból. Ebből zenésített meg Kiss Ferenc zeneszerző egy kisebb válogatást, melyet Szvorák Kati és tanítványai énekelnek - számolt be a rendező.

http://www.hirado.hu/2014/08/28/elkeszult-keresztes-dora-uj-animacios-filmje/

Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 01. )
 
< Előző   Következő >
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com