Kezdőlap
Adventi gondolatok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. december 04.

 Szvorák Katalin:
Közeledik a karácsony...

Az ünnepekre, a szent időre, úgy érzem, egyre nagyobb a lelki szükség.
A szürke monotonitásból, a rohanó mindennapokból...

emel ki bennünket az ünnep, hogy az egykor megtörténtet újra átélhessük kiemelve az időből, a mulandóságból, és az időtlenség, az örökké létezés szentségébe helyezzük azt.
Ilyenkor az ég is közelebb kerül a földhöz, átjárás van a szellemi és anyagi világ között. Az énekeink is fennköltebben, ünnepélyesebben szólnak, zengenek. Boldog vagyok, hogy énekeimmel, a sorok közötti csenddel harmóniát, megnyugvást viszek az emberek lelkébe.
Ebben az ünnepi készülődésben a legszebb maga a várakozás, a lelkünk felkészítése az örömhírre. Ehhez viszont mindnyájunknak le kellene csendesednünk, le kellene lassulnunk,hiszen a csendesség az, ami  közelebb visz bennünket  önmagunkhoz, és ahhoz a titokhoz, mely mindannyiunk lelkét megérinti.
A csend segít eligazodni önmagunkban, segít az összpontosításban, a tisztánlátásban, s nem utolsósorban a lelki feltöltődésben, az alkotásban, mert az érzékeny léleknek nagy szüksége van a csendre, néha úgy érzem, a csend sokkal beszédesebb, ha megfelelő helyen „hangzik el”.
A rohanó idővel és világgal úgysem tudunk versenyt futni és nem is érdemes, mert az igazi értékek bennünk vannak és ebből táplálkozhatunk leginkább, ezért önmagunkban kell először rendet teremteni, hogy mások felé szeretetünkkel segíteni-nyitni tudjunk. Csend kell ahhoz, hogy megérezzük a mindenséget, az örökkévalóság szavát meghallhassuk. A csend arca is többféle, adventkor a várakozó csend perceit éljük. Kívánom mindannyiuknak legyen erejük és akaratuk erre a lecsendesedésre, hisz a legörömtelibb pillanatokat a csend szüli.

(Elhangzik a Kossuth Rádióban)

 
< Előző   Következő >
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com