Kezdőlap
Teljes számadás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. január 13.

 Schlagwortos tartalomjegyzék a honlaptalan korszakból:

- Budapestért díj - Kudlik Júlia: A rák ellen az emberért, a holnapért - III. Kárpát-Medencei Ökumenikus Nagytalálkozó – Prágai és brünni koncertek – Unseen Dreams bemutatkozó koncert - Ádvent a kuckóban – Jótékonysági est Celldömölkön - karácsonyi énekek: az Izbégi Általános Iskolában, az Iparművészeti Múzeumban és  a Duna Tv élő adásában...

Ratkó József - Illés Lajos: Hazám (ének: Szvorák Katalin) 2011. december 3. http://www.youtube.com/watch?v=4CgB_jSKuUo
Ady E.- Illés L.: Adja meg az Isten ( ének: Szvorák Katalin) 2011. december 3. http://www.youtube.com/watch?v=DSIfFQkUIQE
Karácsonyi gondolat Szvorák Katalintól 2011. december http://www.youtube.com/watch?v=bCQrS-drHKk&feature=related

Szvorák Katalinnak „A Kárpát-medence népeinek népzenei hagyományait magas színvonalon tolmácsoló, három évtizedes előadóművészi pályafutásáért” Budapestért díjat adományozott Tarlós István főpolgármester.

Budapest ünnepnapja

Tarlós István főpolgármester ünnepi beszédében felidézte Pest, Buda és Óbuda egyesítésének történetét, jelezve, hogy nem kerülték el politikai viták az akkori döntést. Szavai szerint sokszor ma is egymástól teljesen ellentétes vélemények feszülnek egymásnak, de "az elmúlt 138 évben senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni azt, hogy a nemzet felemelkedéséhez erős és egységes Budapestre van szükség".

A főpolgármester úgy vélekedett: a nemzet felemelkedéséhez példaképek kellenek, olyan emberek, akik szavaikkal, tetteikkel, egész életükkel nevelnek. Hozzátette, hogy nem a mai értelemben vett sztárokról, hősökről van szó, hanem emberi, olyankor hétköznapi, szerethető, és épp ezért követhető példaképekről.

Tarlós István hiteles példaképeknek nevezte a díjazottakat, akik elkötelezetten végzik választott hivatásukat és egész személyiségükkel példát adnak.

Az ünnepségen a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag hozott döntése alapján Pro Urbe-díjat vehetett át Bogár László egyetemi docens; Lukács László SchP professzor emeritus, piarista szerzetes, teológus; Mészöly Kálmán válogatott és világválogatott labdarúgó; az Omega együttes; Radnai Zoltán, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház és Rendelőintézet orvos főigazgatója, valamint Szebedy Tas, a Városmajori Gimnázium igazgatója.

Budapestért díjban huszonhatan részesültek. Mások mellett ezt az elismerést kapta a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának West Balkán-csoportja; a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság erzsébeti tűzőrsége; Gáspár Sándor színművész; Gerendai Károly rendezvényszervező; Kerekes Éva színművésznő; Kovács Ákos énekes, előadóművész; Sándor György humoralista és Szvorák Katalin népdalénekes.

A Fővárosi emlékzászló-díjat az idén a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak ítélték.
A Dr. Barna Sándor emlékérem - A főváros közbiztonságáért díjban öten részesültek, köztük Benkovics Zoltán polgári védelmi parancsnok, dandártábornok és Skoda Gabriella vezető ügyész, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Papp László Budapest-Sportdíjal tüntették ki Erdei Zsolt ökölvívó világbajnokot; Fábián László olimpiai bajnok öttusázót; Fenyvesi Csaba olimpiai bajnok vívót, orvost, rákkutatót; Kangyal Balázs válogatott aranyérmes jégkorongozót, edzőt, valamint Lipcsei Péter labdarúgót.

Átadták a Zalabai Gábor díj - A budapestiek esélyegyenlőségéért díjat, amellyel a szociális területen dolgozókat ismerték el, valamint a Fővárosi Önkormányzat munkatársainak elismerésére alapított, a Főváros szolgálatáért díjakat.
MTI

Ákos Budapestért díjat kapott
  [2011.11.18.]  - ZeneFórum

„Budapest Főváros Közgyűlése Kovács Ákos előadóművész, költő részére Budapestért díjat adományozott a hazai könnyűzenei élet meghatározó alakjaként betöltött szerepéért, valamint előadóként, zeneszerzőként és költőként elért sikerei elismeréséül” – áll a zenész legújabb díjának indoklásában.

Ákos a rangos elismerést Pest-Buda és Óbuda egyesítésének 138. évfordulóján vehette át, olyan jeles személyekkel együtt, mint Gáspár Sándor színművész, Sándor György humoralista, az Omega együttes tagjai, Mészöly Kálmán és Erdei Zsolt sportoló, Bogár László közgazdász, Szvorák Katalin énekesnő.
---------------------------------------------------------------------------

Kudlik Júlia: A rák ellen az emberért, a holnapért
Óbuda. 2011. nov.21.
 
Jó estét kívánok! 
Mindenekelőtt köszönöm, hogy eljöttek, hogy megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, az együttlét örömével!
„A rák ellen az emberért, a holnapért” Társadalmi  alapítvány 1985 óta igyekszik minden tudásával és tapasztalatával segíteni az érintetteket és családtagjaikat. Az alapítvány működteti az ország első daganatos betegség megelőző és rehabilitációs Támaszadó Szolgálatát Bp-en, a Mátyás u.18. sz, alatt ahol képzett szakembercsoport nyújt segítséget az önmagukért tenni akaróknak 
az életmód kialakításában
a betegség megelőzésében
a betegséggel való megküzdésben
a daganatos betegek életminőségének javításában
a családtagok szakszerű tájékoztatásában és felkészítésében
a rehabilitációs- és utógondozás feladataiban 
 
A rákkutatók elsősorban külső tényezőkben keresik a betegség okát. Selye János professzor már az 1920-as  években kimutatta, hogy a fel nem dolgozott érzelmi stressz növeli a betegségre való fogékonyságot.
 
Ha a stressz-helyzeteket testi reakció (küzdelem vagy menekülés) követi, a szervezet alig károsodik.
 
Ha a stresszre való élettani válasznak (a küzdés vagy menekülés társadalmi következménye miatt) nincs szabad tere, akkor a testet halmozódó negatív hatás éri, vagyis kialakul a krónikus stressz: a testben őrzött, ki nem adott stressz.
 
A modern kutatások igazolták Selye professzor megállapításait, mert arra figyelmeztetnek, hogy az érzelmi stressz hatására az immunrendszer gátlás alá kerül és így megbénul a szervezet legfontosabb védelmi rendszere a rák és más betegségek ellen.

A stressz kialakulásának belső, lelki tényezője az, hogy milyen jelentőséget tulajdonít az egyén egy eseménynek. Veszélyeztetést vagy kihívást lát benne. Úgy véli tehetetlen és nincs befolyása az eseményre vagy lát lehetőséget annak irányítására? Legyőzve érzi magát vagy lát kiutat?
 
A gyógyulás kulcsa mindenek előtt bennünk van! 
Ez az a mondat, ahol valamennyiünknek el kell gondolkodnunk és felelősségteljesen döntenünk!
 
„Nem jó az embernek egyedül lennie” – mondta a Teremtő. „Alkotok neki segítőtársakat, aki hozzá illő.” Ám a mező minden állata és az ég minden madara sem volt elegendő, ezért megalkotta az asszonyt. Azután sokasodtak és létrejöttek a családok, azok az alapvető emberi közösségek, ahol mindenkinek helye, szerepe, feladata van, ahol az ember a szeretet által megtanul szeretni, megtanulja a felelősségvállalást egymásért és mindenért, amit rábíztak. 
Az otthon az a hely, ahol jó együtt lenni, ahol jó egyedül maradni, ahonnét jó elindulni, ahová jó hazatérni. Ezek az otthonok alkotják az országot és az otthonokban élő családok alkotják magát az emberi társadalmat.

Nos, az elmúlt évtizedekben ezt a társadalmat egyre inkább az elmagányosodás jellemzi. A családok szétesnek vagy ami még rosszabb létre sem jönnek, meg sem születnek. Ezzel lassan eltűnik az embert- és annak egészségét megtartó, egymást segítő, tisztelő, szerető közösség.
 
„ A világban ma nagyobb az éhség a szeretetre és az elfogadásra, mint a kenyérre.”
„ A legszörnyűbb szegénység a magány és az az érzés, hogy senki sem szeret bennünket” – mondta Teréz anya. 
De Teréz anya azt is mondta, hogy „Ne várjatok vezetőkre, tegyétek meg magatok, ember az embernek.”
A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre. 
Ma fordított világban élünk: a tárgyakat szeretjük és az embereket használjuk! 
 
„Nincs nagyobb út a világon, mint amely az embertől az emberig vezet”. 
Nos ezt az utat kell, kellene újra megtalálnunk, hogy egymás kezét fogva, megszorítva, egymást segítve, támogatva hittel, akarattal és elszántsággal tudjuk segíteni egymást a bajban, a betegségben és újra együtt tudjunk örülni a magunk és a másik sikerének, boldogulásának. Merjünk jók lenni, merjünk jót tenni!
Ahogy teszik az itt jelenlévők valamennyien. 
 
Az elmúlt évben az alapítvány felkérésére Szvorák Kati a rákellenes alapítvány arca, aki maga is érintett. Nyolc éve gyógyultként újjászületett, új életszemlélettel.
Ma esti HÁLAÉNEK c. koncertjével nem csak „hálát énekel” gyógyulásáért, de tiszteletdíját – muzsikus társaival és velem együtt - felajánljuk az alapítvány javára.
---------------------------------------------------------------------------

Ratkó József: Hazám és Ady: Adja meg az Isten című versét Illés Lajos zenéjével Szvorák Katalin énekli, a Duna Tv élőben közvetíti
ADVENT A HARGITÁN - ADVENT EURÓPÁBAN
„Szelídítsd meg, Istenünk, a hótornyaidat, és add vissza nekünk a kiáltás, a segélykiáltás jogát, hogy felemelt hangon szólhassunk a mi gyermekeinkhez!"
(Sütő András: Advent a Hargitán)
III. Kárpát-Medencei Ökumenikus Nagytalálkozó
2011. december 3., szombat, 16 óra Budapest, Szilágyi Dezső téri református templom

MEGHÍVÓ
„Az »egység a sokféleségben« és a »sokféleség az egységben« elvén alapuló, egységes Európában a nyelvi egyenjogúság és a szabad nyelvhasználat alapvető érték" - írtuk 2009 augusztusában, a Szegedi Dómban Pünkösdváró Európa címen megtartott Kárpát-medencei ökumenikus találkozóra szóló Felhívásunkban. Szegedi felsereglésünk kiemelt módon irányította rá a figyelmet a nyilvánvalóan magyarellenes célzattal elfogadott szlovákiai államnyelvtörvényre, de a többi, hátrányos megkülönböztetést és kisebbségellenes jogfosztást elszenvedő, határon túli magyar nemzeti közösségünk védelmében is egyazon értelemben emelte fel a szavát.
Egyházaink változatlanul lelkiismereti és hitbeli kötelességüknek tartják, hogy következetesen kiálljanak híveik jogainak és emberi méltóságának védelmében, határozottan visszautasítva bármely, az emberi és kisebbségi közösségi jogokat sértő diszkriminációt - mely nem csupán Isten akaratával és a szeretet parancsával ütközik, de a Lisszaboni Szerződés, valamint az Európai Alapjogi Charta tételes előírásaival is szöges ellentétben áll.
Mindezeket szem előtt tartva, 2011. december 3-án, szombaton 16 órától Advent a Hargitán - Advent Európában címmel újabb Kárpát-Medencei Ökumenikus Nagytalálkozót rendezünk Budapesten, a Szilágyi Dezső-téri református templomban, melynek alkalmával Egyházaink, valamint határon túli nemzeti közösségeink képviselői, anyaországi egyházaink és honfitársaink közösségében, hitbeli, ökumenikus és demokratikus szellemben vállalkoznak arra, hogy közös szólásban és imádságban emeljék fel szavukat az aggasztó méreteket öltött magyarellenesség valamennyi formája és megnyilatkozása ellen.
A próféta hitével hisszük, hogy az Úr adventi ígérete be fog teljesedni, olyanképpen, ahogyan Malakiás könyvében írva vagyon: „És feltámad néktek, akik félitek az én nevemet, az igazságnak napja, és gyógyulás lészen az Ő szárnyai alatt..."(Mai. 2,4)
Egyházaink és nemzetünk közösségében, ennek jegyében hívjuk Budapest és az Anyaország magyarságát, nem kevésbé pedig az egész Kárpát-medencében élő Testvéreinket, Egyházaink híveit, valamint a polgári társadalom öntudatos tagjait Ökumenikus Nagytalálkozónkra.
Hittel, szóval és cselekedettel, szolidaritással és szeretettel álljunk ki hit- és nemzettársaink mellett!
Bogárdi Szabó István
püspök
Tőkés László
EP-alelnök
---------------------------------------------------------------------------

2011 december 8-án 17 órától,  Ispiláng címmel a Prágai Magyar Intézetben koncertet ad Szvorák Kati és Andrejszki Judit a gyermek közönségnek.

„Csillagoknak Teremtője” - adventi koncert
Középkori és barokk egyházi zene, Mária énekek, Advent és Karácsony népénekei
Közreműködik:
Szvorák Katalin - ének
Andrejszki Judit - ének, orgona, csembaló

Prágai Magyar Intézet,
Nagyterem,
2011.december 9. 19 óra

Mikor Máriához az Isten angyala
*
Advent
Serkenj, lelkem mély álmodból
Csillagoknak teremtője
Ó, fényességes szép hajnal
Menj el, sietséggel
Ave Maria, Istennek anyja
Maria Matrem (XV.sz. Anonymus)
*
Mária énekek
Mária, Mária
Tengernek Csillaga
Mennyországnak Királynéja
Regina caeli laetare
Máriát dicsérni hívek, jöjjetek
*
Karácsony
Mostan kinyílt egy szép rózsavirág
Krisztus Urunknak áldott születésén
Dicsőség mennyben az Istennek
Az Ige megtestesült
Jer, mindnyájan örüljünk
*
Népi kánták
Örvendezzünk
Csordapásztorok
Paradicsom közepébe
Gyönyörű szép leány
Mária altatók
Pachelbel: Canzone
Hej, víg juhászok
A falu közepén
 
(A koncert után Szvorák Katalin dedikálja legújabb albumát,  A Teremtés dicséretét)
---------------------------------------------------------------------------

AZ ESZTENDŐ UTOLSÓ KUCKÓS TALÁLKOZÓJÁRA HÍVUNK
az
ADVENTI BATYÚS KUCKÓRA

Hunyadi utcai klubunkba
Hunyadi u. 8

2011. december 12-én, hétfőn 6 órára
- gyülekezés félhattól, pontosan kezdünk –

NITS MÁRTI
közvetítésének köszönhetően

vendégünk

SZVORÁK KATALIN
Liszt-díjas, alternatív Kossuth-díjas
népdalénekes, előadóművész
és
ANDREJSZKI JUDIT
ének- és csembalóművész
a magyar régizenei élet emblematikus alakja

Szokásunkhoz híven tele kézzel és szívvel érkezünk, és köszöntjük a névnapjukat ekkor tartó barátainkat,
és énekelünk, örvendezünk és kívánunk egymásnak
Boldog Karácsonyi Ünnepet

A művészek CD-i a helyszínen vásárolhatóak

Várjuk egymást szeretettel!
Ekként vélekedik

Debreczeni Tibor
---------------------------------------------------------------------------

Unseen Dreams bemutatkozó koncert, neves meghívottakkal

Három gitáros és Kóra Szilvi énekes kiszállt a gyulai Fall Attack zenekarból, de a zenélést folytatják tovább Unseen Dreams néven. Mindenkit szeretettel  invitálnak  az új formáció nagyszabású megnyitójára.
Az ünnepségre hivatalos Szvorák Katalin Liszt-díjas, alternatív Kossuth díjas énekművész, a szegedi Szécsi Edit Artisjus-díjas, egyetemi adjunktus, operaénekes és tanár, Jankai Valentin a Blindmyself dobosa, a gyulai Czeglédi Katalin énekművész, gyulai Simon István hangmérnök és a békéscsabai billentyűs Felföldi Zsolt.
Sok sikert kívánunk!
Gyula, Román Kulturális Centrum, Kupolás terem,  2011. december 15. 16 óra
---------------------------------------------------------------------------

A negyedik gyertya gyújtása  Celldömölkön (Szentháromság tér)
December 17. (szombat) 15.00 óra
Köszöntőt mond: Karádi Mihály önkormányzati
képviselő, a Máltai Szeretetszolgálat celldömölki
csoportjának vezetője
Fellép: Szvorák Katalin énekművész
Közreműködnek:
a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző
Iskola diákjai, a Flame együttes
és az Ultraviolák Bábcsoport
A program ideje alatt karácsonyi szeretetasztal,
tea, forralt bor és kisállat-simogató várja a közönséget.

Jótékonysági műsor a celldömölki
városi óvoda javára (Kemenesaljai Művelődési Központ)
December 18. (vasárnap) 18.00 óra
Vendégek:
Mága Zoltán – hegedűművész
Szvorák Katalin – énekművész
Denk Viktória – operaénekes
Bejcziné Németh Tünde - zongoraművész
Műsorvezető: Kudlik Júlia
---------------------------------------------------------------------------

December 22-én karácsonyi énekek az Izbégi Általános Iskolában 15 órakor, majd 17 órakor az Iparművészeti Múzeumban kiállítás megnyitón közreműködés (beszédet mond Réthelyi Miklós miniszter), 23-án 10 órától 11-ig élő adás a Duna Tv-ben, 24-én részvétel az esti misén a kassai Orsolyák Templomában.

Utolsó frissítés ( 2012. február 03. )
 
< Előző   Következő >
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com