Kezdőlap
Magyarország nemzeti lobogójának felvonása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. augusztus 06.
 Az augusztus 20-i állami ünnepségsorozat első hivatalos eseménye a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonása katonai tiszteletadás kíséretében. A közjogi méltóságok és a meghívott vendégek 9:00 órakor sorakoznak fel az Országház előtt. A központi ünnepség narrátora Rubold Ödön, a Himnuszt Szvorák Katalin énekli.

 

Valami megmozdult a magyar lelkekben

Nemzeti ünnep az árvízkárosultak megsegítésének jegyében
Budapesti tudósítónktól
Magyarország tegnap ünnepelte meg az államalapítás, Szent István és az összetartozás napját. Országszerte több száz rendezvényt tartottak az ünnep jegyében: felvonulások, koncertek, családoknak szervezett programok várták a látogatókat.
Az állami rendezvénysorozat tegnap reggel vette kezdetét Budapesten, a Kossuth téren a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával. A jeles eseményen részt vettek az ország közjogi méltóságai, Schmitt Pál államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök, valamint a kormány több tagja, illetve a diplomáciai testület és az egyházak képviselői. A zászlót katonai tiszteletadás mellett vonták fel, azonban idén először, rendhagyó módon nem a katonazenekar szólaltatta meg a Himnuszt, hanem Szvorák Katalin népdalénekes előadásában hallhattuk. A téren néhány százan nézték végig az ünnepi eseményt – ezúttal sem bekiabálások, sem kordonok nem rontották el az emelkedett pillanatokat.
(Magyar Szó, 2010.augusztus 21.Mihájlovits Klára)

Az összefogás jegyében telik majd az augusztus 20-i ünnepség

Több újdonsággal is készül a kormány az augusztus 20-i ünnepségekre: felvonul a Nemzeti Lovas Díszegység, légi parádé helyett hajós felvonulás lesz a Dunán, a rakparton pedig magyar gasztrosétány várja az érdeklődőket. Nagy Anna kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján a tűzijátékról, amelyet három dunai uszályról indítanak, azt mondta: rövidebb, takarékosabb lesz az eddigieknél.

Nagy Anna az augusztus 20-i eseményekről szólva kiemelte, hogy a nemzeti ünnep a jótékonyság, az összefogás jegyében zajlik. Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték előtt öt perccel gyújtják meg azokat a gyertyákat, amelyeket a helyszínen 200 forintért lehet megvásárolni, s az abból származó bevételt segélyszervezeteken keresztül juttatják el az árvízkárosultakhoz. A gasztrosétányon részt vevő gazdák bevételeik egy részét szintén az árvízkárosultaknak ajánlják fel.

Megjegyezte: az első öt napon a 1749-es hívószámon már csaknem 2,5 millió forint gyűlt össze adományokból. Az újdonságokról szólva kitért arra is, hogy a reggeli, Kossuth téri zászlófelvonáson – rendhagyó módon – Szvorák Katalin énekli a Himnuszt, amelyet korábban katonazenekar játszott…

(Magyar Nemzet,Online, 2010. augusztus 18. 15:45)


Kordonok nélkül: „Együtt az Ország” az államalapítás ünnepén

Több mint ezer érdeklődő részvételével, a magyar köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával kezdődtek meg az augusztus 20-i központi ünnepségek Budapesten, a Kossuth téren. A közjogi méltóságok mellett több kormánytag, valamint a diplomáciai testületek tagjai és az egyházak képviselői is jelen voltak a ceremónián.

Idén először rendhagyó módon - a korábban a katonazenakar által játszott himnuszt - Szvorák Katalin énekelte. A korábbi évektől eltérően a téren nem voltak kordonok, sem fokozott rendőri készültség, a nézőket csupán virágládák választották el a téren folyó eseményektől...
(Hír TV, 2010-08-20 10:21)

Szvorák Katalin énekelte a Himnuszt a Kossuth téren
A Himnusz hangjaira a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával, a közjogi méltóságok jelenlétében kezdődött meg pénteken Budapesten, a Kossuth Lajos téren az augusztus 20-i központi állami ünnepség. A katonai tiszteletadással rendezett ünnepségen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A zászlófelvonáson a kormány több tagja mellett jelen voltak a diplomáciai testület és az egyházak képviselői, valamint több politikus is. Rendhagyó módon – idén először – Szvorák Katalin énekelte a Himnuszt, amelyet korábban katonazenekar játszott.
Az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben a téren nincsenek kordonok felállítva, a nézőket virágládák választják el a téren folyó eseményektől.
A zászlófelvonást néhány százan kísérik figyelemmel a Kossuth téren.
(168 óra, Online, 2010 augusztus 20.)

 

Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 26. )
 
< Előző   Következő >
Énekeim
Aktuális információk a Facebook-on
Pillanatképek
1.jpg 9.jpg 8.jpg 12.jpg 7.jpg 14.jpg 16.jpg 13.jpg 10.jpg 5.jpg 4.jpg 2.jpg 15.jpg 11.jpg 6.jpg 3.jpg
Szereplések

FELLÉPÉSEK 2017-ben:

Január 20.
Szvorák Katalin és Huszti Péter Madách Imre-díjat vesz át Balassagyarmaton
Január 21.
szombat 19.00 órakor, ERŐMŰVHÁZ (Budapest, 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) Régi magyar epikus énekek. Fellépnek a Tinódi-lanttal kitüntetett művészek (belépőjegy 1000 Ft)
Január 23.
18.00 órakor, Gálaműsor a Magyar Kultúra Napja tiszteletére a váci Madách Imre Művelődési Központban, Közreműködik: Szvorák Katalin és a Sebő együttes
Január 26.
Farsang az MTVA Családbarát műsorában
Január 31.
kedden 17.00 órakor, Molnár Imre Ferenczy Noémi-díjas, bőrműves iparművész "Bőr, szőr, csont" című kiállítása, Közreműködik: Szvorák Katalin, Kossuth-díjas énekművész. E-Galéria: Budapest, V. kerület, Falk Miksa u. 8.

Lásd. a jövőben a facebookon

2004 © doengs.com